Deze meditatie technieken komen uit: Het Boek der Geheimen - Osho

Suggestie: Probeer de meditatie techniek op een speelse manier gedurende een dag of drie. Voel je een klik dan kun je er dieper op ingaan.

Sla je gemoedstoestanden gade

Wanneer er een stemming tegen of voor iemand in je opkomt, projecteer het dan niet op de persoon in kwestie, maar blijf gecenterd. Als er haat of liefde opkomt naar iemand, wat doen we dan? We projecteren het op de persoon. Je projecteert je liefde of haat, vergeet het innerlijk centrum van je wezen en de ander wordt het centrum. Bedenk, jij bent de bron ervan. Ik houd van je en het gangbare gevoel is dat jij de bron bent van mijn liefde. Dat is niet zo. Ik ben de bron en jij bent enkel het scherm waarop ik mijn liefde projecteer. Ik projecteer liefde en jij wordt lieftallig. Iemand projecteert haat en jij wordt afstotend. Wat gebeurt er? We projecteren onze gemoedstoestanden. Bedenk dat jij de bron bent, ga dus niet naar de ander, ga naar je eigen bron. Als je haatgevoelens hebt, ga dan naar het punt waar de haat vandaan komt. Ga naar binnen, gebruik je haat of liefde of woede of wat dan ook als een reis naar je innerlijk centrum, naar de bron.

Support

Onthoud voor deze techniek dat jij de bron bent van alles wat je op anderen blijft projecteren. Is er een gemoedstoestand voor of tegen, sluit dan je ogen, ga meteen naar binnen, kijk naar de bron, niet naar het object en blijf gecenterd. Iemand gaf je de kans bewust te zijn van je woede. Bedank hem en vergeet hem. Het moment dat je in woede bent, of in liefde of haat, of opgewonden bent, is het, met die opwinding, die warmte, gemakkelijk om langs die draad naar binnen te gaan. En als je van binnen een koele plek bereikt, besef je plotseling een andere dimensie, een andere wereld die zich voor je opent.
Deze techniek kan wonderen bij je teweegbrengen.

Geplaatst in Meditatie van de week.